Webbased software voor
de eerstelijns zorgverlener

Eigen logopediepraktijk starten, hoe pak je dat aan?

Als je van plan bent je eigen logopediepraktijk te starten, zijn er best wat dingen die je moet regelen. Om je hierbij te helpen, vind je hieronder een aantal handige tips.

 • Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel

  Ga je een logopediepraktijk starten, dan ben je verplicht als zelfstandige ondernemer om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Bij de inschrijving, word je ook meteen aangemeld a bij de belastingdienst en ontvang je een fiscaal nummer.

 • AGB code aanvragen

  Als zorgverlener heb je een AGB-code nodig. Deze code wordt in alle administratieve processen tussen zorgverlener en zorgverzekeraar gebruikt als identificerende sleutel. Hiermee kan de zorgverzekeraar nagaan van welke zorgverlener de declaratie afkomt en of de gegevens correct zijn. Vraag hier de AGB-code aan.

 • VECOZO certificaat aanvragen

  Wanneer je declaraties wilt versturen naar verzekeraars heb je daar een VECOZO-certificaat voor nodig. VECOZO zorgt voor veilige communicatie tussen zorgverlener en verzekeraar. Een certificaat is een digitale sleutel waarmee je declaraties mee kunt verzenden. Vraag hier het certificaat aan.

 • Verzeker je goed!

  Het is zeker aan te raden om je goed te verzekeren als zelfstandige zorgverlener. Je kunt verzekeringen voor je eigen praktijk afsluiten, maar ook persoonlijke verzekeringen zijn belangrijk. Je kunt dan denken aan een arbeidsongeschiktheid verzekering en een ongevallenverzekering.

Eigen logopediepraktijk gestart

Eigen logopediepraktijk starten? EPD software komt goed van pas!

Om je administratieve zaken goed te regelen is het slim om gebruik te maken van een EPD softwarepakket. Hiermee worden onder meer de medische gegevens van je patiënten digitaal opgeslagen en vervolgens kun je deze gegevens inzien tijdens het behandeltraject. Om je te ondersteunen in het zorgproces. Hierdoor hoef je minder tijd te besteden aan je administratie en je meer focussen op je patiënt. 

Vraag een demo aan!

Functionaliteiten van Edevop

Als logopedist behandel je mensen van jong tot oud. Om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan je cliënten, is er de handige EPD praktijk software van Edevop ontwikkeld. Hier regel je eenvoudig als je administratieve zaken mee. De software heeft alle functionaliteiten die je nodig hebt voor je praktijk:

 • Duidelijk EPD formulier
 • Handige agenda
 • Documenten uploaden
 • Facturen opstellen en verzenden
 • Declaratie mogelijkheid via VECOZO
 • COV-check via VECOZO
 • Koppeling met Qualiview /QDNA/ Mediquest/
 • E-mails verzenden via de koppeling met Zorgmail
 • Veilige en eenvoudige software

  Wanneer je een eigen praktijk gaat starten voor logopedie of al een eigen praktijk hebt, zul je ook je administratie moeten regelen. Als zorgverlener weet je dat je nauwkeurig met patiëntengegevens om dient te gaan. Daarom voldoet ons pakket aan alle veiligheidseisen en is deze NEN7510/ISO27001 gecertificeerd. Met Edevop online worden al je gegevens veilig opgeslagen in de cloud en hier wordt dagelijks een backup van gemaakt. Daarnaast is Edevop een gebruiksvriendelijk softwarepakket, waarmee je eenvoudig kunt werken.

 • Zonder contract werken met Edevop

  Wanneer je net gestart bent met een praktijk heb je wellicht met zorgverzekeraars nog geen contracten afgesloten. Dit is bij Edevop geen probleem. Met de EPD software voor logopedie kun je zelf een factuur opstellen en versturen. Wel is het nodig om een systeemcertificaat bij VECOZO aan te vragen, net als een AGB code. Voor meer informatie kun je de gebruikershandleiding raadplegen. En als je nog vragen hebt, kun je altijd de Edevop helpdesk bellen. Ook kun je de FAQ bekijken.

 • Voordelige EPD software logopedie

  Als je net begint met je eigen praktijk is het wel zo prettig om niet te veel voor een EPD software pakket hoeft te betalen. Edevop logopedie software is al te gebruiken vanaf 36 Euro per maand. Bij Edevop zit je niet vast aan een jaarcontract. Je kunt per maand opzeggen. Maar waarschijnlijk ben je een tevreden gebruiker die de software blijft gebruiken. Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de software voor logopedie? Maar wil je deze eerst uitproberen? Vraag vandaag nog een demo aan!

Helpdesk

Onze super geduldige collega's zitten voor je klaar om je te helpen.

Helpdesk - Jorrit
Bel met Jorrit 085 773 14 74

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u. *Op donderdagen kun je ons bereiken van 9.00u tot 15.00u.

Wij maken gebruik van Cookies.

Lees meer over ons beleid.