Webbased software voor
de eerstelijns zorgverlener

Een eigen ergotherapiepraktijk starten

Ben je van plan om binnenkort je eigen ergotherapiepraktijk te starten? Dan komt daar ook de administratie bij. Ben je nog op zoek naar een handig en niet te prijzig softwarepakket voor het regelen van je administratie? Zoek dan niet verder. Edevop online is een alles-in-één ergotherapie softwarepakket die alle functionaliteiten bevat die jij nodig hebt voor jouw praktijk.

Demo aanvragen?

Handige tips als je een eigen ergotherapiepraktijk gaat starten

Stel een ondernemingsplan op

In dit plan beschrijf je hoe je jouw praktijk gaat opzetten. Daarin geef je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe komt jouw praktijk er uit te zien? Ga je alles zelf doen of neem je personeel aan?
 • Welke vaardigheden bezit je die je een goede ondernemer maken?
 • Wat maakt jouw praktijk speciaal?
 • Waar ga je de praktijk vestigen? Je kunt hierbij ook denken aan de wensen en eisen die je stelt ten opzichte van je behandelruimte, de apparatuur die je nodig hebt en de bereikbaarheid.
 • Wat gaan de behandelingen kosten?
 • Hoe kom je aan klanten ?
 • Heb je een startkapitaal? Hoe ga je de financiering regelen?

Aanmelden bij de Kamer van Koophandel

Als je een eigen ergotherapiepraktijk gaat starten, dien je als zelfstandige je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Dit heeft als voordeel dat je na het aanmelding bij de KvK direct bent aangemeld bij de Belastingdienst.

AGB-Code aanvragen

Om declaraties te kunnen versturen naar een verzekeraar dien je een AGB-code (Algemeen Gegevens Beheer) aan te vragen. Met deze code kun je je identificeren bij zorgverzekeraars. Om een contract te krijgen bij een verzekeraar heb je ook een AGB-code nodig. Deze code kun je aanvragen op vektis.nl/agb-register. Voor het aanvragen van een nieuwe AGB-code is de gemiddelde wachttijd tussen de 1 tot 2 weken.

VECOZO certificaat aanvragen

Wanneer je wilt declareren aan de zorgverzekeraars heb je een VECOZO-certificaat nodig. VECOZO is het communicatiepunt die de declaraties tussen zorgverlener en verzekeraar verzorgd. Een certificaat is een digitale sleutel waarmee je toegang krijgt tot de beveiligde delen van de website van VECOZO.

Er zijn twee soorten certificaten die je aan kan vragen. Een persoonlijk en een systeem certificaat. Aan het aanvragen van deze certificaten zijn geen kosten verbonden.

Persoonlijk certificaat: Dit is een persoonsgebonden authenticatiemiddel. Gebruikers kunnen direct inloggen op de website van VECOZO.

Systeem certificaat: Met dit certificaat koppel je jouw administratieve software aan de webservices van VECOZO. Vanuit dat programma kun je dan direct declaraties indienen of verzekeringsgegevens controleren. Maar je kun er niet mee inloggen op de website van VECOZO.

Eigen ergotherapiepraktijk gestart

Meer info over Edevop Online

Edevop online is webbased. Wat betekent dat je werkt vanuit een website. Wat als voordeel heeft dat je de software altijd en overal kunt gebruiken. Dus, of je nu op de praktijk bent of onderweg. Je kunt altijd bij je gegevens. Ook is het pakket ook nog eens voordelig geprijsd. Voor € 36,- per maand kun je al gebruik maken van de functionaliteiten van Edevop. Met een eenvoudig EPD formulier kun je je dossier bijhouden. Om ervoor te zorgen dat al je gegevens veilig zijn, is Edevop online gebouwd op een platform dat is gecertificeerd volgens de ISO27001 en de NEN7510 normering. Al je privacygevoelige gegevens staan veilig in de cloud en dagelijks wordt hier een backup van gemaakt.

Demo aanvragen?

Wat zit er in het softwarepakket?

 • Makkelijk te gebruiken EPD formulier.
 • Handige agenda voor al je afspraken.
 • Declareren aan de zorgverzekeraars via VECOZO.
 • Facturen opmaken en versturen.
 • COV-check via VECOZO.
 • Koppeling met QDNA/Mediquest/Qualiview.
 • E-mails versturen met Zorgmail.

Helpdesk

Onze super geduldige collega's zitten voor je klaar om je te helpen.

Helpdesk - Pim
Bel met Pim 085 773 1474

Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9.00u en 17.00u. *Op donderdagen kun je ons bereiken van 9.00u tot 15.00u.

Wij maken gebruik van Cookies.

Lees meer over ons beleid.